Служебното правителство внася в парламента проект на Бюджет 2023  с

...
Служебното правителство внася в парламента проект на Бюджет 2023  с
Коментари Харесай

Служебното правителство внася в НС проектобюджет с 6,4% дефицит и без промени в данъчната политика


Служебното държавно управление внася в Народното събрание план на Бюджет 2023  с недостиг от 6,4 на 100. " При ясно декларираната липса на парламентарна поддръжка, след извършени предварителни диалози и разбор взехме решение да внесем Закон за Бюджета на база настоящото законодателство. Предложеният законопроект за Бюджет 2023 година е с недостиг 6,4% от Брутният вътрешен продукт, който в номинално изражение е съвсем 12 милиарда лв. ”. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев, който дружно с министъра на финансите Росица Велкова показа днес проекторазчетите.

Служебното държавно управление и Министерството на финансите са в подготвеност да спомага на народните представители за отразяване на всички рационални оферти за ограничение на бюджетния недостиг, сподели Донев.

Първоначално е бил квалифициран проектобюджет с 3% недостиг, който да дава отговор на критериите на Пакта за непоклатимост и напредък и в него са били заложени повече доходи, само че " избрахме втори вид ", изясни служебният министър председател.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР